Widang téknologi inti rada katinggaleun, kebangkitan industri pompa nagara abdi masih panjang

Salami hiji waktos, pamekaran industri pompa nagara abdi parantos maju ku cara gancang-gancang. Didorong ku kabijakan manufaktur anu hadé di nagara éta, boh skala industri sareng standar téknis parantos ningkat pisan ku ngenalkeun sababaraha cara sapertos nyerep, pembaharuan sareng transformasi, sareng pencernaan sareng inovasi. Khususna, tingkat produk panunjang pikeun sababaraha téknologi pompa utama sareng peralatan parantos ngahontal tingkat terkemuka internasional.

Dihartoskeun yén dina panungtun paménta pasar, produk pompa tingkat luhur nagara kuring sapertos pompa tekanan tinggi skala ageung kalayan hak cipta intelektual bebas parantos ngawangun kamampuan panunjang anu cekap sareng lumayan pikeun bidang kakuatan listrik, metalurgi, petrokimia, sareng perlindungan lingkungan. Sareng réformasi struktural tina sisi pasokan sareng paningkatan tingkat téknis sacara umum, kakuatan umum industri pompa nagara kuring parantos ngirangan celah sareng nagara maju.

Saatos ngalebetkeun "Rencana Lima Taun ka-13", palaksanaan fasilitas rékayasa ageung parantos gancang, sareng konservasi énergi sareng pangirangan émisi di daérah konci parantos janten salah sahiji fokus padamelan. Pertempuran pertahanan langit biru, pencegahan sareng pangendalian polusi cai, sareng kontrol logam beurat parantos maju sacara jero, sareng prosés pencegahan sareng pangendalian polusi parantos diwanohkeun pisan. Pentingna industri pompa dibuktikeun ku nyalira.

Data nunjukkeun yén ukuran pasar industri pompa nagara kuring di 2017 sakitar 170 milyar. Statistik anu henteu lengkep nunjukkeun yén aya ampir 7.000 perusahaan pompa sacara nasional sareng langkung ti 1.000 perusahaan di luhur ukuran anu ditunjuk. Kalayan fermentasi anu hadé tina kabijakan nasional sareng lokal, prospék pikahareupeun industri henteu pikaresepeun.

Kamajuan gancang, perhatian anu kawéntar ku dunya, prestasi anu luar biasa ... Kecap pujian ieu pantes dianggo dina industri pompa di nagara urang, tapi di tukangeun kembang mekar, aya ogé masalah anu teu tiasa diémutan.

Mimiti, jumlah UKM seueur teuing. Dina prosés pamekaran gancang industri pompa, perusahaan pompa alit sareng sedeng sareng perusahaan pompa swasta parantos silih susul, sareng nempatan proporsi ageung tina total perusahaan pompa. Aya kurangna perusahaan ageung, sareng mérek sareng intina perusahaan alit henteu kuat, anu henteu kondusif pikeun pamekaran industri pompa sacara umum.

Kadua, konséntrasi pasar kirang. Kalayan perlambatan paménta pasar sareng pasokan anu cekap, industri pompa nagara kuring tetep dewasa, tapi kapasitas pasar 100 milyar yuan siap angkat. Dibandingkeun sareng ukuran pasar ageung, konséntrasi pasar naék, sareng penjualan taunan perusahaan panggedéna kirang ti 10 milyar atanapi bahkan kirang ti 5 milyar. Kituna, aya kabutuhan anu ngadesek pikeun ningkatkeun konsentrasi pasar.

Katilu, saluyu sareng pedoman strategis nagara urang "perkenalan, pencernaan, nyerep, sareng inovasi", industri pompa nagara kuring saéstuna parantos nguntungkeun sakedik. Nanging, dina operasi anu saéstuna, langkung seueur perusahaan condong ngenalkeun Bahkan aya sababaraha, anu ngajantenkeun pamekaran industri pompa nagara kuring kagolongkeun bunderan anu anéh. Henteu seueur sareng kirang téknologi anu ngagaduhan hak cipta intelektual bebas.

Sacara umum, sanaos kaseueuran kategori produk di industri pompa nagara kuring parantos ngahontal produksi sareng manufaktur anu mandiri, aya sababaraha kategori produk anu ngagaduhan hak cipta intelektual anu mandiri, sareng téknologi inti anu langkung seueur aya di tangan nagara maju, janten perusahaan pompa nagara kuring aya dina posisi low-end. Sumawona, kusabab kakirangan dina panilitian téknologi dasar, pamekaran mesin dasar sareng komponenana dasar di industri pompa nagara kuring kasép, anu parantos janten halangan utama pikeun ngembangkeun industri, sareng éta ogé nyanghareupan résiko ngaleungitkeun kapasitas produksi luntur. Maka, naékna industri pompa masih panjang jalanna. .


Pos waktos: Des-17-2020